Draku, dráčku vyleť výš 21.10.-25.10.2019

Nedělní vydařená drakiáda v Novém Přerově nás naladila a tak jsme v tématu draků pokračovaly i s paní učitelkou. V podělí jsme si tradičně poslechli motivační pohádku Vláďův drak, kde jsme se dozvěděly, že je důležité říkat pravdu, tedy že lež má krátké nohy a nevyplácí se. Téma paní učitelka uchopila z pohledu pohybu draka. Nechybělo tak dostatek pohybu v podobě motivovaného cvičení, pohybových her: Drak a vítr, Dračí tanec, rytmických cvičení. Naučily jsme se krásnou podzimní písničku Podzimní vítr. Užívaly jsem si vycházek do přírody, kdy jsme mohly dovádět v čerstvě napadaném listí, stavět z listí velké hromady a padat do nich jako do prachových peřin. Byly jsme se podívat také v lese. Zvládly jsme v tichosti pozorovat přírodu kolem sebe. Poslouchaly jsme zpěv ptáků a šumění větru v korunách stromů, rozhlížely jsme se kolem sebe, zda nezahlédneme zvířátko žijící v lese. Podařilo se nám najít i ostružinu :-).
V široké vzdělávací nabídce ve třídě jsme si mohly výtvarně ztvárnit draka, kde jsme si potrénovaly jemnou motoriku, vyzdobit dračí ocásky barevnými kamínky, vyzdobit ocásky geometrickými tvary dle předlohy a nebo vystavět pyramidu z kelímků dle barevného zadání.
Nejvíce jsme se však těšili na náš první letošní výlet autobusem do ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích, o tom více v samostatném článku.

Za Sovičky paní učitelka Soňa

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

Napsat komentář

Zavřít Menu