Jak to bylo s dinosaury 11.11.-15.11.2019

V pondělí jsme si s dětmi popovídali o tom co dělaly s rodiči v sobotu a v neděli. Děti si tak rozvíjí slovní zásobu, některé se zbavují strachu a ostychu mluvit před ostatními dětmi. Všechny děti chtějí mluvit najednou, ale musí se naučit počkat, až jejich kamarád domluví. Seznámili jsme se s nabídkou činností pro tento týden, který jsem
nazvala: Jak to bylo s dinosaury.
Jedna z činností bylo postavit doupátko pro dinosaury. Děti rády staví s velkých molitanových kostek a zdokonalují si konstruktivní myšlení. Trošku jim dělala problém střecha, na kterou se měli domluvit dva kamarádi a spolupracovat spolu. Pro malé děti je to velmi obtížné. Nakonec musely poprosit paní učitelku, aby jim pomohla.
Další den jsme měli Vánoční focení, kterého se mohli účastnit i sourozenci. Focení proběhlo ve velmi příjemné atmosféře a dokonce i miminko se snažilo usmívat. Všichni se těšíme na krásné fotky, které potěší srdíčka rodičů i prarodičů našich dětí, které máme všichni moc rádi.
Ve středu jsme se podívali na pohádku, o tom jak se z vajíčka narodí malý dinosaurus a jak ho maminka zachrání před dalším dinosaurem. Také si děti stavěly z dřívek, stromků a dinosaurů dinopark. Nejlépe se to podařilo Abigail.
Natálka si vystřihla dinosaura z tvrdého papíru a také se jí to povedlo.
V pátek jsme barvičkami vybarvili dinosaury, přilepili hlavu, nohy a celý výtvor jsme si v kroužku zhodnotili. Venku jsem hledali stopy zvířátek. Celý týden jsem si hezky užili.

paní učitelka Maruška

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

Napsat komentář

Zavřít Menu