Chci být zdravý 18.11.-22.11.2019

Pomalu ale jistě nás ubylo, a tak jsme přemýšlely, čím by to mohlo být. Bingo… sovičky navštívily bacily. Využily jsme toho a pustily se do zajímavého tématu o tom, jak se můžeme bacilům přirozeně bránit. V pondělí jsme koukly na pohádku o Machovi a Šebestové jak vyléčili Kropáčkovi angínu. Získaly jsme tak základní představu o tom, jak ty nedobré bacily vypadají. Z připravených činností na nás čekalo třídění oblečení, podle toho, co si oblékneme v létě či zimě, neb výběr správného oblečení nám pomůže udržet si zdraví.
Mohly jsme si zahrát na pana doktora a pomoci bacily vyhnat z těla na základě prohlídky a předepsaného léčiva. Výtvarně jsme se vyřádily při kresbě fixem a následné koloraci vodovými barvami. Při pátečním hodnocení v kroužku, jsme viděly, že se kresby všem vydařily a bacily byly vyobrazeny jako z pod mikroskopů. „Ve škole“ (tak říkáme tomu, když si jdeme sednout před magnetickou tabuli a paní učitelka nám vysvětluje důležité informace) a v kruhu jsme se naučily, že bránit se může i dodržováním základních hygienických pravidel:
správné a pečlivé mytí rukou, smrkáním, pravidelným pohybem, zdravým jídlem a pojídáním dostatečného množství zeleniny a ovoce). Zahrály jsme si pohybovou hru na Chřipku a opakovaly jsem si písničky, které budeme zpívat na rozsvěcování stromečku v sobotu 30.11.2019. Individuálně s námi paní učitelka pracovala u pracovního listu, kde bylo našim úkolem dodržet zadaný barevný kód. Týden jsme zakončily ochutnávkou 100% šťávy z červeného grepu, ve kterém je velkém množství vitamínů. Sice jsme se šklebily, ale co bychom pro zdraví neudělaly :D.

Za Sovičky paní učitelka Soňa

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána

Napsat komentář

Zavřít Menu