Piráti ze Země Nezemě 1.6.-5.6.2020

„Jen kus od Země Nezemě se setkáš s partou, co sílu má a veselou mysl. Ví a zná ta parta nevšední. Dej se k nim, s nimi řešení hledej, přestože jsou kapku nezbední…“ Tento týden se u nás Soviček nesl v duchu pirátském. A co jsme vše dělaly?

V pondělí nám paní učitelka přečetla příběh o pirátu kapitánu Hookovi ze Země Nezemě, který bohatým bral a chudým dával. Kapitán Hook nás přišel dokonce navštívit! Přinesl nám ukázat svůj poklad a prozradil nám, že i na nás čeká dobrodružství v podobě cesty za pokladem. Jen musíme počkat, až se nám zjeví mapa, podle které můžeme poklad najít. Moc jsme se těšily ale mapa stále nikde. Až ve středu – v noci se strhla silná bouře a kapitán Hook ji vybojoval při nelehkém boji s chobotnicí a přinesl nám ji do školky.  Cestou za pokladem na nás čekalo několik nelehkých úkolů: projít rozbouřené moře plné nástrah a vylovit přitom zlato, přeskákat gumové útesy, trefit míčkem do piráta, navzájem si pomáhat při tvorbě obrázku z přírodnin, prolézt pavučinou a vypít posilující modrý nápoj. Najít samotný poklad se nám také podařilo. Našly jsme v něm zlaté dublony a overbally (míčky na cvičení), což nás mile překvapilo. V průběhu celého týdne jsme zvládly spoustu dalších činností, které můžete vidět na fotkách.  Mezi jiným jsme si zahrály různé pohybové hry, několikrát se pořádně protáhly a naučily se pirátskou písničku. Kdo chtěl, mohl přijít v pirátském kostýmu. Celý týden jsme si náramně užily.

Chtěly bychom poděkovat panu starostovi a paní Popelářové, kteří nám ke Dni dětí přinesli ledňáčky. Paní Horecké, že za námi přišla s Hvězdou a my jsme se na ni mohly svézt. Paní Stiborové za ledňáčky na osvěžení a paní Sklenářové za zlaté dublony.

Za Sovičky paní učitelka Soňa.

Piráti ze Země Nezemě 1.6.-5.6.2020

Napsat komentář

Zavřít Menu