Na přání Soviček 22.6.-26.6.2020

Paní učitelka nám v pondělí přečetla pohádku O bouřce, která nám pomohla pochopit, že hádky a neshody nikam nevedou a vždy je lepší se domluvit. Celý týden jsme se pak snažily případné šarvátky řešit nejprve domluvou. Ne vždy se nám dařilo a některé ze Soviček v zájmu vlastního užitku vzniklý „problém“ řešily ručně. Na zklidnění a pohodovém řešení konfliktních situací budeme pracovat i nadále.

V týdnu jsme si vyzkoušely samy organizovat svůj čas. Paní učitelka nám dala prostor na to, abychom si vymyslely činnosti, které chceme sami dělat. Také jsme si zahrály různé pohybové hry na přání. Zjistily jsme však, že vymyslet činnost, připravit si pomůcky a dopracovat se k určitému výsledku, není nic jednoduchého. Naší výhodou bylo slunečné počasí a my jsme mohly trávit většinu dopoledne na zahradě, kde to máme moc rády a jsem zde nejspokojenější.

Ve čtvrtek s námi oslavila své narozeniny Laurinka. Všichni jsme ji popřáli. Děkujeme za občerstvení, bylo výborné.

Je tu pátek! Paní učitelka nám už v pondělí říkala, že se za námi do školky přijede podívat paní na vozíčku, které ve zlepšení kvality každodenního života pomáhá pejsek. Přijeli. Slečna Štěpánová nám představila svou asistenční osmiletou fenku labradorského retrívra Elzu.  Poté nám vysvětlila zásady a postupy při styku s cizími pejsky. Nejvíc nás zaujalo, když nám spolu s Elzou ukázaly, jak Elza dokáže pomáhat. Umí otevírat a zavírat dveře, sundávat ponožky nebo rukavice, podávat ze země věci a spoustu dalšího. Na závěr jsme si mohly Elzu pohladit.

Závěr dopoledne byl věnován rozloučení s dětmi, které už mezi námi Sovičkami od září nebudou. Pasovaly jsme Abi a Natálku na školačky. Laurince, Aňulce a Klaudince jsme popřály, aby se jim v nové školce líbilo.  Společně jsme si zazpívaly písničku a poté jsme se vrhli na občerstvení, které pro nás připravila naše paní kuchařka Olinka. Pochutnaly jsme si na sýrovo-šunkových šnecích, zmrzlinovém poháru a ananasu. Byla to velká dobrota.

Po obědě se Sovičkami „odlétajícími z hnízda“ přišla rozloučit teta Radka. Moc nás potěšilo, že si na nás vzpomněla. Děkujeme.

Za Sovičky paní učitelka Soňa

Na přání Soviček 22.6.-26.6.2020

Napsat komentář

Zavřít Menu