Děkujeme Ježíšku 14.12.-19.12.2020

Pondělní rozsvícení třetí svíčky u naší adventní chaloupky nás ujistilo v tom, že Vánoce se blíží.  V kroužku jsme si poslechly Vyprávění o Ježíškovi. Musíme uznat, nemněl to při svém narození ve městě Betléme, ve chlévě na seně, zcela komfortní. Jsme však rády, že byli lidé na světě moc hodní a zahrnuli jej dárečky. Na oplátku nám ježíšek každým rokem při výročí svého narození, přinese nějaký ten dáreček. Jistěže dáreček není samozřejmostí, snažíme se ze všech sil, být moc hodné Sovičky, což je pro některé z nás úkolem nelehkým, ale snaha se cení, jak se říká :-).

Z činností na nás čekalo vyrábění vánočních přáníček pro babičky a dědečky z naší vesničky. Při vycházkách jsme jim přání pak osobně předaly s přáním krásných Vánoc a nebo je hodily do schránky.

Také jsme si zacvičily, zahrály nějakou tu hru a tak nějak jsme čekaly, až že nás ten Ježíšek odmění za naše snažení. Užívaly jsem si vánoční atmosféry všude kolem nás.

A je to tady. Pátek. Den, kdy jsme se všichni sešli upravení a oblečení ve slavnostních šatech. Paní učitelky nám ukázaly, jaké tradice se na Štědrý den udržují. Rozkrojily jsme si jablíčko, pozorovaly Barborky, které nám vykvetly, pouštěly jsme lodičky ze skořápek, házely papučí, řekly pár básniček a zazpívaly jsme si vánoční písničky a koledy.  Paní kuchařka nám nachystala malé pohoštění, které nám mooooooc chutnalo.

Zvonění rolničky nám prozradilo, že je čas. Vydaly jsme se tak z umývárny společně ke stromečku, kde na nás čekala velká spousta dárků. Je to možné? Že bychom si to opravdu zasloužily?

Děkujemeeee Ježíškuuuuuu…. 🙂

Za Sovičky paní učitelka Soňa

P.S. Pokračování 24.12.2020 🙂

 

Děkujeme Ježíšku 14.12.-18.12.2020

Napsat komentář

Zavřít Menu