Co všechno musí dělat jaro 3.5.-7.5.2021

Všem hadům svléci kůži,
načesat řádně louky,
spočítat lístky růží
a pruty leštit, brouky.
(František Halas)
Jaro nám taky muselo připomenout Pálení čarodějnic. My Sovičky máme za to, že ohýnek spálí všechnu zlou čarodějnickou moc. A zůstávají jen ty mladé, veselé, dobrosrdečné čarodějnice. Na důkaz toho jsme si jich několik vyrobily. Všechny mají svůj dopravní prostředek – koště – po řádné technické prohlídce, všechny mají šaty podle poslední módy a zářivý úsměv na tváři –  ať už se zubama nebo bez.
Známe zaklínadlo Zavírám, zavírám les, aby sem nikdo nevlez. No, vlezla k nám Saxana, tak jsme s ní zpívaly a tančily. Prolítly jsme Čarodějnickou stezku, splnily úkoly, na zahradě jsme vařily léčivý lektvar z pampelišek, sedmikrásek a dalších dobrůtek. Žabí hlen, šnečí chlupy a jiné fujtajblíky jsme tentokrát nepoužily. Nebyl důvod. Vše kolem je zalito sluncem.
V pondělí jsme popřály Kubíčkovi k narozeninám, zazpívaly písničku Z. Svěráka Narozeninová a sluply dobrůtky, které nám přinesl.
Malovaly jsme a zapouštěly vodové barvy, na průhledný papír lepily růžové a žluté květy, vystřihovaly jsme srdíčka a otiskly na ně svou dlaň, pomalovanou temperkami,  kreslily jsme obrázky, což nám dalo dost práce. Na zahradě jsme navlékly ptáčky na lýko a zavěsily do věnečků z březových proutků. To vše jako překvapení pro maminky a babičky, protože tuto neděli jim musíme popřát, dát jim velkou pusu, naše dárečky a říct:
Mami, mami, buď dnes s námi, nechoď vůbec nikam. To si pořád dokolečka celý den dnes říkám.
ANEBO
Babi, babi, buď dnes s námi, nechoď vůbec nikam. To si pořád dokolečka celý den dnes říkám.
Všem přejeme hodně zdraví a pohody!
Za Sovičky zapsala paní učitelka Liba
PS. Příští týden se dozvíte, jak nám rostou motýli a jak hezky si všechny děti ve školce hrají !!

Napsat komentář

Zavřít Menu