Cyklookrůžky 2024

Jak jsem slíbila,

byť s delší časovou prodlevou, píši krátké info k letošním cyklookrůžkům. Nejprve mi dovolte poděkovat Vám rodičům, že jste do mne vložili svou důvěru a svěřili své děti do mých cyklistických „spárů“ :-). Byla to opět jízda!

Děti jsem si rozdělila na dvě skupiny: „Pohodičkáři“ a „Výzvaři“, nicméně zvlášť se nám podařilo jet pouze dvakrát. Celkem jsme odjeli 6 cyklookrůžků v okolí Nového Přerova. Našim primárním cílem byla dětská hřiště v okolních vesnicích, tudíž děti měly lákavý cíl a danou trasu vždy zvládly. Letos se nám podařil i defekt. Naštěstí máme v MŠ domluvené doprovodné vozidlo, které je po čas našeho výjezdu v pohotovosti, pro případ podobných cyklistických „trablů“. Děti se vždy na naše cyklistické výlety těšily a doufám, že si je užily stejně jako já! Skupině „Výzvařů“ se podařilo najet celkem 66,89 km. „Pohodičkáři“ to měli za 56,53 km. Myslím, že to jsou skvělé výsledky! Děti se naučily jezdit za sebou, dodržovat rozestupy tak, aby v případě náhlého zastavení jezdce před nimi dokázaly včas zabrzdit. Zdolali jsme i minimalistickou pumptrackovou dráhu v Novosedlech. Jízda v písku či po trávě byla skvělým bonusem, který mnohdy bolel, ale my už víme, že i tak to za to stálo!

Pokud se mohu přimluvit, zkuste na cyklovýletování s dětmi navázat a občas si na kole s dětmi vyjeďte! Zdejší podmínky jsou ideální.

Ve fotogalerii se můžete podívat, kudy vedly naše cesty a co jsme všechno zažili.

Sportu zdar a cyklistice obzvláště!

Bc. Soňa Polepilová

 

Napsat komentář

Zavřít Menu