Společně to zvládneme! 12.4.-16.4.2021

První týden v testovacím režimu je za námi. A opravdu – společně jsme to zvládli. Šťourání „špejlátkem“ v nosánku není nic extra, ale už víme, že to nebolí.

Je to celkem nezvyk, být ve školce ve čtyřech. Přišly jsme však na to, že tak máme spoustu času na hry, spolčené činnosti i individuální aktivity. Opakovaly jsme a hodnotily naši práci z distanční výuky, zahrály si hru na schovávanou, několikrát jsme si protáhly křidélka při cvičení a překážkové dráze. Velmi nás zaujal trénink paměti, kdy paní učitelka dala na tác různé věcičky. Našim úkolem bylo zapamatovat si je. Po chvilce tác zakryla, jednu věc schovala a našim úkolem bylo vzpomenout si, kterou věc ukryla. Promrskaly jsme si číselnou řadu 1-5. Už víme, že číslice je grafický znak sloužící k zápisu počtu.  Při tréninku jsme využily naši novou didaktickou pomůcku a šlo nám to jako po másle. Zde musíme pochválit i naše mladší kamarádky Ninušku a Kateřinku. Byť to ještě nejsou předškolačky, úkol zvládly na výbornou.  Zdokonalovaly jsme se také ve výtvarných a tvořivých činnostech – výsledky můžete zkouknout na nástěnkách. „Zakrákoraly“ jsme si při písničce Voláme jaro :-). Snad se nám to podařilo a to jaro, už opravdu přijde!

V pondělí jsme si užily krásného slunečného počasí na naší zahrádce. Pozorovaly jsme jarní kytičky, hmyz, který se po zimě začal „probouzet“ a pilně pracuje. Další dny už to na „lebedění“ si na zahrádce nebylo, proto jsme vyrážely do terénu. Okoukly jsme co je nového u studánky, rybníka a v polích.

Moc se těšíme, až za námi budou moci přijít ostatní Sovičky, které moc zdravíme.

Za Sovičky paní učitelka Soňa

 

Společně to zvládneme! 12.4.-16.4.2021

Napsat komentář

Zavřít Menu