Moc se těším do školky, na kluky i na holky 10.5.-14.5.2021

Hurááááááá, v pondělí jsme se začaly my Sovičky pomalu slétat do hnízda. Všechny jsme se moc těšily a do školky přišly s dobrou náladou. Přivítaly jsme mezi námi nového kamaráda Pavlíka a brzy vyrazily na školní zahradu, protože nám sluníčko svítilo a příjemně hřálo.

V úterý již v hnízdě pobíhalo 19 Soviček.  Řeknu vám, že to dá zabrat, vyjít se všemi Sovičkami a žádnou z hnízda nevystrnadit.  Proto jsme se také tento týden soustředily především na „zajetí do starých kolejí“.  Opakovaly jsme třídní pravidla, připomněly si, že každá hračka má své místo a učily se domlouvat s kamarádem.

Zahrály jsme si několik her pro upevnění jmen našich kamarádů – někteří stále ještě nevědí, jak se některé Sovičky jmenují.  Zazpívaly si s pianem lidové písničky: Kočka leze dírou, Travička zelená, Skákal pes, Prší, prší. Nejvíc jsme si užívaly na školní zahradě, kde jsme stavěly hrady z písku, jezdili na koloběžkách, odrážedlech či kolech, hrály honičky a lezly na jabloň – to máme nejraději.

Ve čtvrtek však nastalo období dešťů. Což o to, my se deště nebojíme, horší je, že jsme hned jako vodníčci. V pátek jsme tedy raději zůstaly pěkně v teple hnízdečka a věnovaly se společenským hrám. Kdo chce, může si zopakovat s námi:

Ťuká, ťuká děštík,
na barevný deštník.
Ťuká, ťuká prstíkem,
kdo je pod tím deštníkem?
To jsem já, panenka
točí se mi sukénka.
Běžím, běžím ke sluníčku,

osušit si svou sukničku.

P.S. Pilně pozorujeme naše motýlí housenky.  Jsou to pěkní macci! Vypadá to, že se co nevidět zakuklí.

Za Sovičky, paní učitelka Soňa

Moc se těším do školky, na kluky i na holky 10.5.-14.5.2021

 

 

Napsat komentář

Zavřít Menu