Masopustní veselice 24.2.-28.2.2020

Kdopak to je, kdo to na nás kouká z rohu třídy? Šašek, šáša, šášula… Už je to tak, celý týden se nesl v duchu taškařic, zábavy, tance, srandiček a dobrého jídla. V pondělí jsme se podívaly na pohádku: Jak to bylo o masopustu v Chaloupce na vršku.  Dozvěděly jsme se tak, co to masopust je, proč se slaví a jak vypadá. Poté nás paní učitelka seznámila s tím, na co se můžeme v týdnu těšit – no samo, že nejvíc na páteční karneval.

V průběhu týdne jsme si vyzkoušely:

  • napsat prstíkem do písku nebo čočky písmena M,A,S,O,P,U,S,T,
  • spolu s kamarádem přenést míček na pěnových trubicích tam a zase zpět – no nebylo to vůbec jednoduché (mladší sovičky přenášely bez míčku),
  • spolupráci očí a mozku při hledání stejných dvojic nebo stínů klaunů,
  • vyrobit extra hlučný rytmický nástroj na fašankový průvod,
  • výtvarně ztvárnit masopustní veselici – karneval.

Při pohybové hře na MAS-PŮST jsme si potrénovaly reakci na signál. Při slabikování  jsme přemýšlely nad tím, jaké masky můžeme v masopustním průvodu vidět.  Nezapomněly jsme ani na zpěv, který k danému veselí jistě patří. Písničku: Máme tu masopust, jsme se naučily zpívat s piánem a doprovodili jsme si jej hrou na vyrobené nástroje.  Upekly jsme si šlehačkové cukroví, které jsme zobkaly při pátečním karnevalu – bylo vynikající.

Páteční karneval jsme i moc užily. Ve fotogalerii můžete vidět přehlídku všech masek. Nechyběly soutěže, hry a tanec. Jedinou vadou na kráse byl pozdní příjezd pana kouzelníka z důvodu kolony. Nafoukl nám tedy aspoň balónky a vytvořil nám z nich různé věci na přání – zvířátko, meč, autíčko… Termín vystoupení  byl smluven náhradní :-).

Nezapomněly jsme popřát Marušce k narozeninám.

                Za Sovičky paní učitelka Soňa.

 

Masopustní veselice 24.2.-28.2.2020

Napsat komentář

Zavřít Menu