Já a ty jsme kamarádi 7.9.-11.9.2020

V pondělí jsme mezi námi přivítaly nového kamaráda Vojtíška. Ukázaly jsme mu, jak to v naší školce funguje a i my ostatní sovičky si opakujeme pravidla, bez kterých by to nešlo.  Také jsme popřály Kubíkovi k narozeninám.

Paní učitelka nám přečetla pohádku O Zeforkovi. Byl to moc hodný chlapec, ke kterému se jeho kamarádi chovali velmi ošklivě. Paní učitelky nám paku různých situacích při našich hrách a činnostech vysvětlovala, jak by se k sobě měli kamarádi chovat.

Naučily jsme se novou písničku Kamarádi. Zopakovaly si písničku z minulého týdne o školce. Zahrály jsme si různé pohybové hry venku i ve školce. Mohly jsme vodovýma barvičkama namalovat našeho kamaráda. Ve dvojicích jsme soutěžily ve stavbě komínků z kostek. Nezapomněly jsme si protáhnout tělíčka při cvičení.

Z počátku týdne jsme si ještě chodily hrát na obecní hřiště, ve čtvrtek už jsme konečně mohly vyrazit na naši zahradu. Zdá se, že to vosy vzdaly a už nás nechají.

Pořád ale hodně času věnujeme zvykání si na režim dne v školce, dodržování pravidel, naslouchání druhému a poznávání kamarádů.

Za Sovičky paní učitelka Soňa

 

Já a ty jsme kamarádi 7.9.-11.9.2020

Napsat komentář

Zavřít Menu