Kouzelné chvíle 7.12.2020-11.12.2020

Milý Ježíšku,
už se na Tebe moc těšíme. Posílaly jsme Ti dopisy. V pondělí jsme si připomněly 2. adventní neděli, zapálily jsme adventní svíčku a vyprávěly si zážitky z Mikuláše. Někteří čerti byli opravdu hrozní, někteří roztomilí. Taky nás zajímalo, jak kvetou  barborky. Nekvetou.
V úterý nastalo velké vánoční focení. Všechny Sovičky byly ustrojené, slečny měly krásné šaty a pánové dokonce motýlka nebo kravatu.
Nasadily jsme roztomilý úsměv, aby měli doma radost.
Ve středu hned po ránu jsme řešily problém. Milý Ježíšku, představ si, některé Sovičky už ráno při přezouvání lítaly příliš nízko, narážely do sebe a podivně houkaly. A aby toho nebylo málo, takhle vlítly i do třídy! Ten den jsme adventní svíčku nezapálily…
Ve čtvrtek a v pátek už byla naštěstí pohoda.
Stále se učíme společenským a hygienickým návykům, sebeobsluze při převlékání, úklidu hraček, bezpečnému hraní v přírodě a kamarádskému chování, protože – Ježíšek se dívá!
Vyráběly jsme vánoční svícen z přírodnin a zdobily jablíčko hřebíčkem a brusinkami. Brusinky nám moc chutnaly. A jablíčka taky, zvlášť když v sobě mají schovanou hvězdičku.

Vánoční stromeček zavoněl v pokoji,
maminka u stolu jablíčko rozkrojí.
A když ho rozkrojí, uvidíš hvězdičku,
co byla schovaná v červeném jablíčku.

Za Sovičky zapsala paní učitelka Liba

Napsat komentář

Zavřít Menu