Nekonečná zima 1.2.- 5.2.2021

„Všude kolem domku z ledu sníh, místo peřin pár kožichů medvědích.“

V uplynulém týdnu jsme se vydaly za Eskymáky, ledními medvědy, tuleni, sněžnou sovou, liškou, vlkem a nesmíme zapomenout na roztomilé tučňáky. Vzhledem k tomu, že to i u nás ve školce vy padalo jako na severním pólu – nikde nikdo, sem tam jeden Eskymáček nebo Eskymačka, měli jsme dostatek prostoru k nabytí nových vědomostí a jejich procvičování. Vy užili jsme k tomu globusu, mapy, filmového dokumentu, obrázkových knih a encyklopedií, didaktických  obrázků.

Musíme uznat, že žít na severním či jižním pólu není vůbec nic snadného. Sami jsme si mohly vyzkoušet, jaké to je ulovit si rybu nebo postavit iglú. Rybičky s udicí jsme dostaly darem od Eskymáka, který přišel k nám do školky. Byla to moc milá návštěva!

Abychom jen nepracovaly, hrály jsme tučňáčí kuželky, zacvičily si, zahrály pohybové hry (Na ledové sochy, Na tuleně, Na sledě), zazpívaly si Eskymáckou písničku a už tu by pátek.

Nezapomínáme také ladit pravidla soužití ve třídě. Někdy je to pro nás opravdu nemírně těžké, domluvit se s kamarádem, vyjít mu vstříc a naopak, ale snaha se cení. 🙂

Za Sovičky paní učitelka Soňa

 

Nekonečná zima 1.2.- 5.2.2021

Napsat komentář

Zavřít Menu