Jak jde čas 29.1.-2.2.2024

Čas je všude kolem nás, kam se podíváš – tím jsme v pondělí navázaly, že i dinosauři byli a co už je teď? Takové kukačkové hodiny jsme si ukázaly na IT v pohádce o Křemílkovi a Vochomůrkovi. Ty jsme si zkusily z papíru vyrobit – mohly jsme tvořit dle své fantazie.

Hodiny jsme využily při stavbě z lega – kde jsme se snažily vytvořit číslice, paměťovou hru s hodinkami, kdy jsme si musely zapamatovat správné pořadí barev. Taková stavba kostelní věže z dřevěných kostek, nebo využití magnetické stavebnice dětem nám taky práci :). Umět se orientovat v hřibečkové mozaice – kde jsme měly dle nákresu vytvořit hodinky, jsme si procvičily trpělivost, přesnost, matematicko-logickou představivost.

Vymýšlely jsme, co se dá všechno stihnout do minuty :).

Do času patří i umět orientovat se v ročním období – zvládly jsme společně třídit obrázky, které jsme popsaly – co na nich je a dát je do jara/ léta/ podzimu nebo do zimy. Dny v týdnu zvládneme taky a i prstíčky jsou nám k nápomoci. Procvičovaly jsme – co děláš ráno, když se vzbudíš, co bylo včera, co je dnes, co je dnes k obědu…

Za Sovičky paní učitelka Renáta

Napsat komentář

Zavřít Menu