Masopust tu máme 12.2 – 16.2.2024

V pondělí děti z košíku do kterého neviděly, postupně vytahovaly předměty a pojmenovávaly co drží v ruce, ale až pohádka o Masopustu jim napověděla, co je tento týden čeká – pak jsme se snažily roztřídit co do masopustu patří a co ne.

Během ranních her si děti procvičily geometrické tvary -kdy zdobily klauna (použily ke hře kostku nebo dle vlastní fantazie), paměť při talířkovém pexesu, z masopustních obrázků jsme procvičili slovní zásobu – takový kominík se lehko zaměnil s pošťákem. Malovaly svého klauna, nebo si vytvořily svou vlastní masku.

S vlastním tělem si procvičily pojmy pod, vedle, na…. Ve štafetě s koblížkem si protáhly zádové svalstvo, Zkoušely jsme přijít na to: co to je masopust, kdo je to laufr, proč se slaví masopust, proč je průvod a proč jsou masky.

Pátek jsme završily klauními úkolky, které děti plnily s kartičkou během rána. Taky jsme si zkusily masopustní průvod s nástroji, aby zjistily kdo je to Laufr :). Zatancovaly jsme si např. labadu, balonkový tanec, zkusily si bez pomoci rukou přemístit oplatku z čela rovnou do pusy, a nebo okusovat perníček aniž bychom si pomohly ho přidržet rukou.

Velké DÍKY patří mamince od Maxíka, která pro každého připravila opravdu veliký koblížek, ale ten si každý odnesl domů, aby se mohly rozdělit s rodinou :).

Za Sovičky paní učitelka Renáta

Napsat komentář

Zavřít Menu