Hokus, pokus, fidlibus, na čaroděje se proměnit zkus 22.4 – 26.4.2024

Celý týden nás provázely čarodějnice, zkusily jsme si je vyrobit i velikou společnou krasavici, dodělal se k ní lektvar – z toho jsme měly opravdu radost, jak se nám dílo zdařilo. Nesměly chybět ani kosti – do toho jsme se zapojily snad úúúplně všechny (s těstem si pěkně vyhrály, prstíčky procvičily, nebylo jen tak vytvarovat pařát) a další den, kdy nám to proschlo jsme byly mile překvapeny, že to vypadá skoro jako opravdová kost.

Během celého týdne byly nachystané hry např. zdobily pavoukovi nožky, nebo navlékaly košťátko korálky. Klobouky skládaly dle daných barev. Prostorovou orientaci (vpravo, nahoře, první řádek…..) jsme nenechaly zahálet. Vyzkoušely si lotto – s kartičky, které byly pod kloboukem. U skládání puzzlí jsme se zapotily. Zdramatizovaly jsme si pohádku ,,O perníkové chaloupce,,-tři dny ji chtěly hrát v loutkovém divadle(ovšem bylo to pro ně těžké-odhodit stud, jak ta pohádka vlastně začíná.. :)). Pobavily jsme se i u pracovního listu – co do řady nepatří a proč, jednotažky jsme si vyzkoušely, a nebo zafixování počítání s čísly.

Dokázaly vymyslet i lektvar, kdyby uměly čarovat tak na co by byl dobrý, venku jsme si ukázaly rostliny, které nám můžou pomoci nebo uškodit.

Poslední den jsme završily čarodějnickými stanovištěmi na školní zahradě – nejvíc se nám asi líbil čarovný lektvar, který uměl vybuchnout.

V sobotu spalte všechny neplechy, ať se sejdeme všichni hodňučcí – někteří byli odvážní a dokázali říct, jakou neplechu spálí.

Tak letu zdar.

Za Sovičky paní učitelka Renáta

Napsat komentář

Zavřít Menu