Smolíčku, pacholíčku 29.4.-3.5.2024

Některé z nás o víkendu již upálily nějakou tu čarodějku, opekly si špekáček a užily si čarodějnického zápolení. Pondělí jsme tak zahájily výtvarným ztvárněním filipojakubských ohňů.  Výstavu našich děl najdete na nástěnce v MŠ. V kroužku na nás pak čekala klasická pohádka O Smolíčkovi. Pozorně jsme si ji vyslechly a poté společně rozebraly. Co udělal Smolíček špatně? Je radno otevírat, když nikdo není doma? Co slíbím, to bych měl dodržet!

Od úterý jsme již pilně plnily a aktivně se zapojovaly do připravených činností. Je libo jablíčko Smolíčku, počkej, natrháme ti, ale nejenom tak ledajaké a ještě si u toho procvičíme zrak, trpělivost a jemnou motoriku. Jaké emoce Smolíček prožíval, když jej jeskyňky unášely? Jak se tvářil, když jej jelen zachránil? Různé smajlíky jsme prstíkem kreslily do mouky.  A zlaté parohy? Také se nám ukázaly. Z korku a koženky jsme je ztvárnily, abychom měli jistotu v záchraně, kdyby se objevilo nějaké to nebezpečí v podobě jezinek.

Nejvíce jsme si to užívaly na obecním hřišti, kde jsme trénovaly atletickou abecedu, jezinky honily Smolíčky a zahrály jsme si také štafetové hry. Moc se nám líbí nové houpačky, které jsou na hřišti nově instalovány. Je však potřeba dodržovat daná pravidla, abychom neublížily sobě či svému kamarádovi.

Dramatizací pohádky O Smolíčkovi jsme tento týden ukončily. Prostřídaly jsme se v rolích a zjistily, že být hercem, není nic jednoduchého. Zbavit se trémy, přestat se stydět a mluvit hezky nahlas, to dá práci!

Z Sovičky paní učitelka Soňa

Napsat komentář

Zavřít Menu